Mumların Renklere Göre Anlamları

Mum büyüsü ve renk büyüsü, büyücülük tarafından kullanılan iki basit ve güçlü büyü şeklidir. Her renk farklı bir enerji ve masaj taşır. Büyüde, renklerin enerjisi, belirli bir tepki oluşturmak için kullanılır. Aynı zamanda sempatik sihir ilkesi aracılığıyla belirli bir enerjiyi çeker. Büyüler, meditasyon, ritüeller ve diğer törenler için kullanılan en etkili araçlardan biri olabileceklerini unutmayın. Aşağıda, tek tek mum renklerinin ve bunların anlamlarının ve geleneksel olarak bu renkle ilişkilendirilen kullanımlarının bir listesi bulunmaktadır.

 Büyücülükte beyaz mumun anlamı;

 🕯 Beyaz tüm renkleri içerir. Saflığı ve masumiyeti, manevi aydınlanmayı, temizliği, basiret, şifayı, gerçeği aramayı, berraklığı, birliği, şafağı, arınmayı, barışı, gerçeği, korumayı, maneviyatı, barışı, manevi gücü temsil eder. Aynı zamanda duyguları iyileştirir, olumsuzlukları uzaklaştırır ve koruma sağlar. Üçlü Tanrıça'nın Bakire yönünü sembolize eder. Cadılar genellikle şifa, yeni başlangıçlar ve ruhsal büyümeyi içeren ritüeller için beyaz bir mum kullanır. Ay ve Tanrıça çalışmalarını da takdir eder. Kilise mumları genellikle beyaz mum olarak kullanılır, bu nedenle beyaz, dualar, anma ve bağlılık ile ilişkilendirilir.




 Siyah mumun anlamı;

 🕯 Siyah, güçlü ve kovucu bir renktir. Siyah tüm renkleri emer ve genellikle negatif enerjiyi emmek veya uzaklaştırmak için kullanılır. Küfürleri ve büyüleri tersine çevirir. Korumak, sürgün etmek, kara büyüyü kovmak ve kötü alışkanlıklardan kurtulmak için kullanılır. İçsel gücü, esnekliği ve öz kontrolü geliştirir ve bilinçaltının derinliklerine inmek için meditasyonda kullanılabilir. Ayrıca, kayıp ve keder yoluyla güçlü iyileşme ve destek için yakılır, Üçlü Tanrıça'nın Kocakarı yönünü temsil eder.



 
Kırmızı mumun anlamı;
 
 🕯 Kırmızı, seks, aşk, güç ve canlılığın ünlü rengidir. Kırmızı mumlar genellikle siyahla birlikte kullanılır - negatif enerjiyi uzaklaştırmak için önce siyah mum, ardından taze enerjiyi çekmek için kırmızı mum yakılır. Bu nedenle, bunlara “çift etkili” veya “tersinir” mumlar denir, kırmızı ve siyahı tek bir mumda birleştirir. Eflatun, kırmızı grubuna girer. büyü çalışmalarında hızlı değişiklikleri ve hızlı sonuçları kolaylaştırmak için kullanılır. Cadılar, o mumun amaç ve niyetinin enerjisini arttırmak için macenta mumu başka bir mumla yakardı. Ayrıca şeytan çıkarma ve ruhsal şifa için de kullanılırlar.




 Yeşil mumun anlamı;

 🕯 Yeşil, para büyüsünün rengi olarak bilinir. Tanrıça'nın ve onun yeşil toprağının sembolüdür. Aynı zamanda genellikle para ve finansal başarı ile bağlantılı bir renktir. Yeşil mum şans ve refah, bolluk ve cömertlik, denge, evlilik, bereket toprak büyüsü, fiziksel ve duygusal iyileşme, gençleşme ve yenilenme için kullanılır. Ayrıca iyi bir hasadı teşvik etmek için tarıma yardımcı olurlar. Dahası, cadılar onu Dünya elementini çağırmak veya temsil etmek için kullanırlar. Yeşil, şans çekme büyüleri için de popüler bir seçimdir.


 Mor mumun anlamı;
 🕯 Gizem ve sihrin rengi olarak bilinen mor, son derece ruhsal bir renktir ve psişik yetenekler, ruhsal uyanış ve kadim bilgelik ile ilişkilendirilir. Psişik vizyonunuzun ve iç gözünüzün bulunduğu üçüncü göz çakrasının rengidir, bu nedenle vizyonları davet etmek ve sezgiyi geliştirmek için üçüncü gözünüzü açmak için mor kullanılabilir. Wicca ayrıca manevi koruma, şifa, saygı, onur, bilgelik, arınma, duyarlılık, ilerleme ruhsal büyüme ve egodan ayrılma için mor mum kullanır. Stresi veya uykusuzluğu azaltmak için mor bir mum kullanılır. Tarihsel olarak kraliyetin rengi olan mor, dilekler, hırs, güç ve otorite ile ilgili sihirler için de uygundur.




 Kahverengi mumun anlamı;

 🕯 Kahverengi, güçlü bir topraklama rengidir. Kahverengi bir mum, net düşünmeye ve karar vermeye yardımcı olur. Konsantrasyon, sezgi, maddi kazanç, zenginlik, sağduyu ve istikrarı teşvik eder. Aynı zamanda sezgiyi ve telepatik yetenekleri teşvik eder. Bazı cadılar, tezahür sihri için ve hayvanlar alemi ile bağlantı kurmak için kahverengi kullanır.




 Turuncu mumun anlamı;
 🕯 Turuncunun canlılığı hırs ve yaratıcılığı çağrıştırır. Turuncu mumlar, kariyer çalışmaları veya gücünüzü ve bireyselliğinizi öne çıkarmanız gereken diğer zamanlar için çok uygundur. Turuncu enerji verir ve uyarımı, neşeyi ve başarıyı teşvik eder. Birçok cadı onu iyi şans, refah, güç, başarı, sıcaklık, hırs, eylem, enerji inşası ve cesaret için kullanır. Turuncu mum yasal konularda yardımcı olur, hedeflere ulaşır, olumsuz tutumları temizler ve mutluluk ve coşku getirir. Turuncu mum ayrıca arkadaşları çekmek için kullanılır ve duygusal iyileşmeye ilham verir.




 Sarı mumun anlamı;
 🕯 Sarı, hava elementleri ve aklın güçleriyle ilişkilidir. Cadı genellikle sanat okulunda başarı için veya bir ilişkide iletişimi geliştirmek için sarı bir mum yakar. Sarı ayrıca odaklanmayı ve sezgiyi arttırır, Bu mumlar, özellikle yeni fikirlere ve ilhama ihtiyacınız olduğunda, iş büyüleri için mükemmel bir seçimdir.



 Gümüş/Gri mumun anlamı;
 🕯 Gümüş, Ay'ın, psişik alıcılığın, rüya görmenin, aşkın, dinlenmenin ve iyileşmenin sembolü olarak bilinir. Bir Wiccan sunağında, Tanrıça'yı temsil etmek için genellikle gümüş/gri bir mum kullanılır. Gümüş (veya Gri) beyaz ve siyahın ortasında durur. Tarafsızlığın ve dengenin rengidir. Size yöneltilebilecek negatif enerjiyi etkisiz hale getirmek istediğinizde koruyucu büyüde gümüş/gri bir mum kullanılabilir. Aynı zamanda ayırt etme ve bilgelik kazanmak için kullanılır.




Yanan mumlar, ritüel sırasında mistik ve büyülü bir atmosfer yaratmaya yardımcı olur. Ateş elementini çalarlar ve bir şeyi serbest bırakmak veya başlatmak için kullanılabilirler. Alev elbette tütsü yakmak veya malzemeleri yakmak için de kullanılabilir. Bir mum ışığı aynı zamanda davet edilen ruhlar için bir işaret görevi görür. Bununla birlikte, bir mumun rengi, ritüele ne tür enerji getireceği üzerinde bir etkiye sahip olacaktır ve bu nedenle bazı renkler belirli büyü türleri için daha iyidir.

Yorumlar

  1. Bence çok iyi bilgi ben mesela farklı ritüeller için farklı rankte mumlar olcagini bilmiyordum thanks 💗🍓

    YanıtlaSil
  2. Harika büyülerimde bu bilgiyi kullanacağım ( sevdiğimi erkeği geri dönmesi için ) sonra atarım belki sizde kullanırsınız büyüyü ise yarıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmeden büyü yapmak çok tehlikeli lütfen dikkatli ol 😶

      Sil
    2. Sanane bacım benim erkeğim

      Sil
    3. Ters tepsin gör o zaman bacımmm

      Sil
  3. Çok aydınlatıcı bilgiler gerçekten oldukça başarılı bir çalışma teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar da eziksiniz büyüyle sizi sevmeyen birini kendinize geri getirmeye çalışıyorsunuz kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ortada çağda değiliz bacım

    YanıtlaSil
  5. Olmaz olsun böyle aşk...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar